KenGurun metodikortit ja muut lisämateriaalit

Jokaisesta Kenguru-sivuston kuudesta osiosta on laadittu koulutyön arkea ajatellen hyödyllinen metodi- tai vinkkikortti. Nämä KenGurun metodikortit ja muut materiaalit voit ladata käyttöösi tältä sivulta.

Virtaa visiosta! Koulun tavoitteet

Virtaa visiosta!

Tähän KenGuru-korttiin on kerätty uteliaisuuteen ja uuden omaksumiseen kannustavia ajatuksia. Pidä se mukanasi, laita näkyville muistuttamaan, keskustele ja kannusta niin tuot virtaa muillekin!


Lataa Virtaa visiosta! –metodikortti >>

Each one teach one Työskentelykulttuuri

Each one teach one

Menetelmän ideana on, että opettaja tai oppilas opettaa uuden taidon vain yhdelle oppilaalle tai yhdelle ryhmälle, joka taas opettaa taidon eteenpäin muille oppilaille tai ryhmille.

Lataa Each one teach one –metodikortti >>
Lataa Each one teach one –korttipohja >>

Rosvot & poliisit! Pedagogiset käytännöt

Rosvot & poliisit!

Tässä tehtävässä oppilaat kirjoittavat tekstinkäsittelyllä salapoliisikertomuksia useana yhtä aikaa kirjoitettavana jatkokertomuksena. Tunnin alussa oppilaat jaetaan poliiseihin, rosvoihin ja kertojiin. Oppilas saa valita tai hän nostaa itselleen omaa rooliaan kuvaavan roolikortin. Tämän jälkeen oppilaat aloittavat tarinoiden kirjoittamisen...

Lataa Rosvot & poliisit! –metodikortti >>
Lataa Rosvot & poliisit! –roolikortit >>
Lataa Rosvot & poliisit! –aihekortit >>
Lataa Rosvot & poliisit! –aihekorttipohjat >>

SOME-huoneentaulu Tietotekniset ratkaisut

SOME-huoneentaulu

On vaikeaa ennalta määritellä, mikä sosiaalisen median käyttö on tietoturvallista ja mikä ei. Turvallista käyttöä voidaan tarkastella yleisten tietoturvallisuuden periaatteiden mukaisesti, soveltaen niitä aina tilannekohtaisesti yksittäisiin, eteen tuleviin tilanteisiin. SOME-huoneentaulu muistuttaa tärkeistä asioista käyttäessäsi sosiaalisen median sovelluksia.

Lataa SOME-huoneentaulu –metodikortti >>

Ässä hihassa! Opettajayhteisö

Ässä hihassa!

Kuinka ehtisi pysyä kärryillä kaikista uusista sovelluksista? Tai edes niistä, joita voisi hyödyntää omassa työssään? Yksi ratkaisu on laittaa tieto kiertämään Ässä-korttien avulla. Ässäkortti-metodilla voidaan opeyhteisössä jakaa sovelluksista tietoa ja löytää myös yllättäviä ratkaisuja, kun joku on oivaltanut soveltaa jotakin sovellusta hieman erilaisella tavalla!

Lataa Ässä hihassa! –metodikortti >>
Lataa Ässä hihassa! –korttipohja >>

Koulun digitaaliset työkalut Johtajuus

Koulun digitaaliset työkalut

Tietotekniikan ja tietoteknisten välineiden yleistyminen muuttaa kaikkia koulun käytäntöjä.

Digitaalisten laitteiden ja ohjelmistojen mahdollisuudet haastavat myös johtajat pohtimaan, miten hyödyntää niitä koulun ja kanssatoimijoiden yhteisissä hankkeissa, viestinnässä, kanssakäymisessä, ajanhallinnassa ja suunnittelussa. Työvälinetaulukon avulla suunnittelu helpottuu!

Lataa Koulun digitaaliset työkalut –metodikortti >>
Lataa Koulun digitaaliset työkalut –korttipohja >>